fbpx

שגעון החלבון

אם אתם עושים את הקניות בסופר, בטח הבחנתם שבעת האחרונה החלו לצוץ על המדפים יוגורטים ומשקאות חלב מועשרים בחלבון.

מה החשיבות של ההעשרה בחלבון ולמי היא מתאימה?

 

החלבונים הם מולקולות בעלות תפקודים חיוניים לגוף. הם אבן הבניין המרכזית לבניית שרירים ורקמות, הם משמשים כהורמונים, כנוגדנים ועוד ועוד. עד כה “אנשי המשקולות” היו אלו ששמו דגש על צריכת החלבונים, בעיקר אחרי האימון. אפשר היה להריח את קופסאות הטונה שלהם למרחקים 😊

לאחרונה יצאו פרסומים על חשיבות צריכת החלבונים, לא רק למרימי המשקולות, אלא גם לעוסקים בפעילות אירובית, מקצועית וגם חובבנית. בהתאם לכך, השתנו ההמלצות על כמות החלבונים היומית. חשוב לדעת שאם אתם עוסקים בפעילות ספורטיבית ורוצים לרדת במשקל (כלומר, אתם עם תפריט דל קלוריות), צריכת החלבונים חשובה אפילו יותר.

החלבונים מורכבים מחומצות אמינו והאיכות שלהם, הערך הביולוגי שלהם (אחד המדדים לאיכות החלבון), נמדדים לפי כמות חומצות האמינו שהם מכילים, הרכב חומצות האמינו ומהירות ויעילות הספיגה של החלבון. חלבון מי הגבינה שמוסיפים למוצרים המועשרים הללו הוא בעל ערך ביולוגי גבוה ולכן מומלץ.

אז אם אתם עוסקים בפעילות גופנית ורוצים לעזור לגוף להתאושש לאחר האימון ולהפחית את כאבי השרירים, צריכה נכונה של חלבונים היא בהחלט חשובה. ההמלצה היא לצרוך בין 1.2-1.4 גרם חלבון לק”ג משקל גוף ביום. לחילופין, בכל ארוחה לצרוך 0.25-0.4 גרם חלבון לק”ג משקל גוף (תלוי במספר הארוחות ביום). כלומר, אם אתם שוקלים 70 ק”ג, עליכם לצרוך ביום 84-98 גרם חלבון ביום. משקאות החלבון והיוגורט מכילים בין 10-20 גרם חלבון – תלוי במוצר – ובהחלט יכולים להיות כלי נוח להעלאת כמות החלבונים בתזונה היומית.

שימו לב שבחלק מהמוצרים מוסיפים מעבר לחלבונים גם סוכרים, כך שהערך הקלורי הגבוה של המוצר לא נובע רק מתוספת החלבונים. הקפידו להסתכל על הסימון התזונתי שנמצא על האריזה ולבדוק כמה סוכר יש במוצר (כל 4 גרם של סוכר שווי ערך לכפית סוכר!).

לבריאות,

דיאטנית קלינית ומאמנת כושר

תזונאית קבוצת

4fitness

X
דילוג לתוכן